السلام علیک یا صاحب الزمان

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

راههای اثبات خداوند ازدیدگاه شهید مطهری

07 دی 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

درباره اثبات پذیری وجود خدا، نظریه ها و دیدگاه های مختلفی وجود دارد؛ برخی آن را تایید، برخی نفی و برخی هم در مورد آن سکوت اختیار نموده اند. در این میان استاد مطهری اثبات پذیری وجود خدا را پذیرفته و راه های اثبات وجود خدا را به سه دسته فطری، تجربی و عقلی تقسیم نموده است. فطری بودن خداشناسی و خداخواهی نیز به دو معنی است: گاهی انسان به مجرد توجه به نظام و انتظام عالم هستی، به حکم عقل فطری، به وجود خدای متعال اعتراف نموده و اعتقاد پیدا می کند؛ و گاهی انسان از نظر روانی یک نوع کشش، تمایل و عشق و جذبه ای به خدا دارد، که صورت اول با عنوان فطرت عقل، و صورت دوم با عنوان فطرت دل خوانده می شود. اساس خلقت و حدوث موجودات، با نظام و تشکیلاتی که در اصل ساختمان آن ها به چشم می خورد، همراه با هدایت هایی که در آن ها مشاهده می شود، نشان از آن دارد که عالم هستی مسخّر یک موجود مافوق طبیعی است؛ حالا خود آن موجود واجب الوجود بالذات است یا واجب الوجود بالغیر؛ دیگر حس توان نفی و اثبات آن را ندارد، بلکه عهده دار این مسأله براهین عقلی است. شهید مطهری براهین عقلی و فلسفی را هم به نوبه خود به سه قسم دسته بندی کرده است: یکی برهان ارسطویی که به عنوان برهان محرک اول از آن یاد می شود؛ دیگری برهان بوعلی سینا که همان برهان امکان و وجوب است، و بوعلی آن را با نام برهان صدیقین هم خوانده است ؛ و سومی برهان ملاصدرا که برهان صدیقین خاص خود صدرالمتالهین بوده، و بر اصالت وجود استوار است. نتیجه آنکه وجود خدای متعال قابل اثبات است؛ اما مطالعه خلقت، یعنی راه علوم حسی و تجربی جواب گوی تمام مسائل مورد نیاز بشر نیست، و برهان دل و فطرت هم یک برهان شخصی بر اثبات وجود خداوند است. بنابر این، براهین عقلی کامل ترین راه اثبات وجود خداوند متعال خواهد بود.

 نظر دهید »

حالات عرفانی امام سجاد(ع)

07 دی 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

امام سجاد(ع) به عنوان بزرگ ترین فرزند امام حسین (ع) یاد می شود،چرا که شاخه های نسل امام حسین علیه السلام به او ختم می شود.
زمانی که اوقات نماز فرامی رسید، لرزه بر اندامش می افتاد ،رنگش به زردی می گرایید،وبه سان شاخه ی درخت خرما می لرزید. هنگامی که وارد عرصه ی نماز می شد،رنگش همواره دگرگون می شد ودرحضور زمامدار جلیل ،همچون یک بنده ی ذلیل بودومانند شخصی نماز می خواند که با دنیا وداع کند.بند بند بدنش ازترس خدا می لرزیدومانند درختی بود که حرکتی نداشته باشدمگر که باد حرکتش داده باشد.زمانی که سجده می نمود،ازسجده های طولانی خود سربرنمی داشت، تا قطرات عرق ازصورتش روان می شدوزمانی که رمضان فرا می رسید،غیر ازدعا، تسبیح،واستغفار،وتکبیر ،سخن دیگری برزبان جاری نمی کرد.کیسه ای از جنس چرم داشت که مقداری از تربت حسین (ع) درآن بود وجز برخاک، برچیز دیگری سجده می کرد.
او آنچنان دل بسته ی قرآن بود که می فرماید:
اگرتمام مردمان دنیا ،درمشرق ومغرب زمین بمیرند ونباشند،تاوقتی قرآن با من باشد،وحشتی به خود راه نمی دهم.
اوزمانی که درنمازش به (مالک یوم الدین)می رسید،آن اندازه تکرارش می کردکه نزدیک بود دارفانی را وداع گوید.هنگام ادای نماز به جاهای سخت وناهموار می رفت وبه نماز می ایستاد وبرزمین سجده می برد.
روزی ازروزها،به کناره ی یکی از کوه های مدینه رفته وروی تخته سنگی سخت وداغ به نماز ایستاده بود.او ازترس خدا به شدت می گریست ،به حدی که وقتی سراز سجده برمی داشت ،براثرکثرت اشک ،چنان بود که گویی درمیان آب فرو رفته وآن گاه بیرون آمده است.

جنابش درعبادت ها ،کوشش فراوان به خرج می داد،به گونه ای که یک باردخترش فاطمه به نزد جابربن عبدالله انصاری آمده وگفت:
ما را بر گردن شما حقی است.یکی از این حق ها این که هرگاه دیدید یکی ازما به خاطر عبادت بسیار،درمعرض خطرقراردارد،به اویادآوری نماییدوبه حفظ جان سفارشش نمایید.اکنون این علی بن حسین (ع)یادگارپدرش حسین بن علی است که براثرفراوانی عبادت ،خودرا درپرتگاهی از یک خطربزرگ وژرف قرارداده است.اززیادت سجده پیشانی وکف دستان وروی زانوهایش پینه بسته وجانش رابه رنجی شدید مبتلا کرده است.
پس جابر به خانه ی امام سجاد آمده وپس از کسب اجازه وارد شد.او آن جناب را درمحراب عبادت یافت ودید زیادت عبادت ،وجودش رافرسوده است.عرض کرد:چه خوب بود اگر برای حفظ جان خود،رنج عبادت را کمتر به خود می چشاندید.امام سجاد درجواب چنین فرمود:
[یاجابر!لاازال علی منحهاج ابوی ،متاسیاًبهما حتی القاماً]
ای جابر!رفتاروسلوک من، همواره همانند رفتار پدرانم است،ومن درهر موضوعی به آنان اقتدا می نمایم،تاروزی که به دیدارشان نائل گردم.
حضورقلب حضرتش به حدی بود که نقل است شیطان رجیم،یک بار به صورت یک مارافعی درمقابلش ظاهرشد،تا وی را ازتوجه خالصانه اش به خدا درنماز باز دارد ولی موفق نشد.
روایت شده:روزی مشغول نماز بود که فرزندش محمد که خردسال بود به درون چاه پرتاب شد،بااین وجود،وبا این که اضطراب فرزندش دراعماق چاه را باگوش خود می شنید،امانمازش را رهاننمود!زمانی که ازنماز فارغ شد،دست خود را به طرف چاه انداخت ودراز کردوپسرش راازچاه بیرون کشید وفرمود:درپیشگاه بزرگی بودم که اگر روی برمی گرداندم ،او نیز از من روی گردانی می کرد.
منبع:زندگی نامه چهارده معصوم نوشته شیخ عباس قمی

 نظر دهید »

رهبری از نگاه قانون

02 دی 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

وظايف و اختيارات رهبر:
1- تعيين سياستهاى كلى نظام جمهورى اسلامى ايران پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام.
2- نظارت بر حسن اجراى سياستهاى كلى نظام.
3- فرمان همه‏پرسى.
4- فرماندهى كل نيروهاى مسلح.
5- اعلام جنگ و صلح و بسيج نيروها.
6- نصب و عزل و قبول استعفاى:
الف‌- فقهاى شوراى نگهبان.
ب‌- عاليترين مقام قوه قضائيه.
ج‌- رئيس سازمان صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران.
د‌- رئيس ستاد مشترك.
ه‌- فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى.
و‌- فرماندهان عالى نيروهاى نظامى و انتظامى.
7- حل اختلاف و تنظيم روابط قواى سه گانه.
8- حل معضلات نظام كه از طرق عادى قابل حل نيست، از طريق مجمع تشخيص مصلحت نظام.
9- امضاى حكم رياست جمهورى پس از انتخاب مردم ـ صلاحيت داوطلبان رياست جمهورى از جهت دارا بودن شرايطى كه در اين قانون مى‌آيد، بايد قبل از انتخابات به تأييد شوراى نگهبان و در دوره اول به تأييد رهبرى برسد.
10- عزل رئيس جمهور با در نظر گرفتن مصالح كشور پس از حكم ديوان عالى كشور به تخلف وى از وظايف قانونى، يا رأى مجلس شوراى اسلامى به عدم كفايت وى بر اساس اصل هشتاد و نهم.
11- عفو يا تخفيف مجازات محكومين در حدود موازين اسلامى پس از پيشنهاد رئيس قوه قضائيه.
رهبر مى‌تواند بعضى از وظايف و اختيارات خود را به شخص ديگرى تفويض كند.

 نظر دهید »

الرحمن

02 دی 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

معنای رحمانیت خداوند:
خداوند در آخر سوره الرحمن می فرماید: «تبارک اسم ربک ذی الجلال و الاکرام؛ مبارک است و پر برکت است نام پروردگارت آن نام پر جلال و صاحب جلالت و صاحب اکرام، که می گویند اشاره به همان نام “الرحمن'’ است که سوره با آن شروع شده است. سوره با کلمه ‘’الرحمن'’ شروع شد و با توصیف ‘’الرحمن'’ با جمله «تبارک اسم ربک ذی الجلال و الاکرام» خاتمه پیدا می کند اشاره به اینکه آنچه که در عالم به وجود آمده است از اول عالم تا آخر عالم، دنیا و آخرت، تمام اینها به اسم ‘’رحمن'’ به وجود آمده است. می گویند: «ظهر الوجود ببسم الله الرحمن الرحیم». اصلا ‘’رحمن'’ یعنی رحمت عامه پروردگار، یعنی خلقت، اساس خلقت. رحمن یعنی خدای خالق، یعنی خدای خالقی که خلقتش بر اساس رحمت و جود و رساندن فیض است و هر موجودی آن فیضی را که لایق است دریافت می کند. ما اگر بگوییم ‘’خدا خالق است'’ یک معنا و مفهوم را گفته ایم یعنی همین مقدار فهمانده ایم که خداوند ایجاد کننده اشیاء است، ولی آیا این ایجاد بر اساس فیض و رحمت است یا بر اساس دیگری، این را دیگر کلمه ‘’خالق'’ نمی فهماند، ولی وقتی که میگوییم ‘’رحمن'’ یعنی افاضه کننده جود و رحمت خودش. وقتی می گوییم ‘’رحمن'’ یعنی سراسر خلقت مساوی است با سراسر رحمت، و حتی آنجایی هم که عذاب هست، خود عذاب از یک جنبه دیگر - لااقل از این جنبه که ما نظام کل را در نظر بگیریم در نظام کل - باز نوعی رحمت است. می گوید: «تبارک اسم ربک» مبارک باد، افزون باد آن نام پروردگارت، آن نامی که صاحب جلال و اکرام است. گفتیم ‘’جلال'’ یعنی اجل شأنا است، منزه از نقص است، به اصطلاح صفت سلبی است. ‘’اکرام'’ یعنی پر از کرامت است، پرا از جمال است «ذی الجلال و الاکرام» صاحب جلال و جمال بودن، یعنی از نقصها منزه بودن و به کمالها متصف بودن، که جمع میان صفات سلبیه و صفات ثبوتیه هر دو در این جمله شده است.

 نظر دهید »

فاجعه ی منا

13 مهر 1394 توسط سحر رهبری قهنویه
فاجعه ی منا

 

 

در حالیکه دنیا هنوز از شوک و اندوه کشته شدن بیش از 2000 زائر در منا خارج نشده، شبکه «بی.بی.سی» مصاحبه‌هایی کوتاه از برخی حاضرین در صحنه این فاجعه انسانی منتشر کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فاجعه غم‌انگیز کشته شدن حداقل 2000 نفر در سرزمین منا شوک عظیمی به رسانه‌های سراسر جهان به ویژه کشورهای مسلمان وارد کرده است. در گزارش اخیری که «بی.سی.سی» منتشر کرده، روایت برخی از حجاجی که در زمان وقوع حادثه در منا حضور داشتند را مرور می‌کنیم.
«بشیر سعاد عبداللهی»: تا جایی که چشم کار می‌کرد، جسد بود
«جایی که من ایستاده بودم، مرکز منطقه منا بود. می‌توانستم اجساد مردگان را در پارچه‌های سفید ببینم. پلیس آن منطقه را مسدود کرد و من نمی‌توانستم آن‌ها را بشمارم، اما تا آن‌جایی که چشمم می‌توانست ببیند اجساد مرده‌ها افتاده‌ بود.
اطراف این ناحیه خویشان برخی از این اجساد به عزاداری و سوگواری می‌پردازند. برخی از زائران دیگر که در چادر هستند هم برای دیدن اجساد به این منطقه می‌آیند و با آن‌ها همدردی می‌کنند. نیروهای پلیس جلوی مردم را می‌گیرند تا وارد این منطقه نشوند و آمبولانس‌ها هم در حال رفت‌وآمد هستند. چون به این منطقه دسترسی نداریم، نمی‌دانیم آمبولانس‌ها دقیقا چه می‌کنند…

 نظر دهید »

اصل خود را فراموش نکنیم

09 مهر 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

مادامی که سیب باچوب باریکش به درخت متصل است همه ی عوامل درجهت رشدش در تلاش اند 

باد باعث طراوتش میشود 

آب باعث رشدش میشود 

وآفتاب پختگی و کمال میبخشد 

اما …

به محض منقطع شدن از درخت و جدایی ازاصل 

آب باعث گندیدگی 

باد باعث پلاسیدگی 

وآفتاب باعث پوسیدگی و ازبین رفتن طراوتش میشود.

برای ماانسان ها دوری ازخدا همچون شاخه ی شکسته است…

 نظر دهید »

جایزه ی امام حسین

09 مهر 1394 توسط سحر رهبری قهنویه

اولین روزی که امام  حسین (ع) روزه گرفتند همه ی اهل بیت درکنار سفره جمع شدند.

پیامبر (ص) روبه امام حسین فرمودند :حسین جان عزیزم روزه ات را باز کن امام حسین فرمودند جایزه ی من چه خواهد بود؟

پیامبرفرمودند : نصف محبتم را به کسانی که تو را دوست دارند میبخشم .

حضرت علی(ع)فرمودند:پسرم حسین جان بفرما .

باز امام فرمودند :جایزه ی من چه خواهد بود؟

حضرت علی فرمودند:نصف عبادتهایم برای کسانی که عاشق تو هستند.

حضرت فاطمه (س)فرمودند: عزیزدلم افطارکن .

امام حسین پرسیدند:جایزه ی شمابه من چیست؟

حضرت فرمودند :نصف عبادت هایم را به کسانی که برتوگریه میکنند میبخشم .

امام حسن(ع) فرمودند:برادرجان روزه ات رابازکن. وامام همان سوال را پرسیدند.

حضرت پاسخ دادند: من تا همه ی گنه کاران رابر تو نبخشم به بهشت نخواهم رفت. 

درهمین حال جبراییل برپیامبر نازل شد. فرمود خدا می فرماید:من ازشماها مهربان

ترهستم وآنقدر آن کسانی که عاشق تو هستند را به بهشت میبرم تا تو راضی شوی

یاحسین.

 1 نظر
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

السلام علیک یا صاحب الزمان

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • اعتقادی
  • سیاسی

Random photo

فاجعه ی منا

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس